Telefon: 0767.606.416
Facebook:

Sfaturi utile

Q: Ce este sindromul ochi uscat

A:Sindromul de ochi uscat este foarte frecvent intalnit si, chiar daca de obicei nu e grav, poate fi, totusi, foarte suparator. Combateti-l cu picurarea de lacrimi artificiale! E bine sa aveti permanent asupra Dvs. un flacon de lacrimi artificiale, de dorit fara conservanti – purtati-l in poseta sau in torpedoul masinii, sau tineti-l pe birou, langa calculator.


Q: Poate provoca soarele cataracta?

A: Expunerea indelungata si repetata la radiatiile solare ar putea fi unul din factorii de risc pentru aparitia cataractei. Protejati-va ochii cu ochelari de soare, cu lentile care sa absoarba cat mai mult din radiatiile UV. Lentilele polaroide se pare ca au o protectie foarte buna impotriva razelor solare. Daca sunteti purtator si de ochelari cu dioptrii, nu uitati ca exista lentile de soare, colorate si cu protectie anti UV, dar si cu dioptrii in acelasi timp.


Q: Tratamentul miopiei

A: Miopia poate fi corectata cu ochelari, lentile de contact sau prin chirurgie refractiva. Avand miopie, prescriptia de ochelari va avea un numar negativ. Miopia nu este o boala! Miopia creste riscul pentru boli mai grave, cum ar fi dezlipirea de retina, risc direct proportional cu gradul miopiei. Un caz aparte il prezinta pacientii cu miopie patologica, acestia avand risc crescut de a dezvolta cataracta, glaucom, sau dezlipire de retina.

Q: Ce este ambliopia la copii?

A: Prin ambliopie (ochi lenes) intelegem o vedere scazuta la unul, sau mai rar, la ambii ochi. Aceasta vedere deficitara nu trebuie sa fie produsa de o boala oculara organica .


Q: Care sunt cauzele aparitiei ambliopiei?

A: Ambliopia apare atunci cand unul dintre ochi nu este folosit suficient, fie pentru ca este deviat (in strabism), fie pentru ca are o dioptrie mai mare fata de ochiul congener (in anizometropie). In caz de strabism, creierul primeste de la cei doi ochi 2 imagini care nu se suprapun; pentru a evita vederea dubla (diplopia) este ignorata imaginea de la ochiul strabic, creierul folosindu-se de imaginea de la celalalt ochi; vederea ochiului deviat scade progresiv, daca nu se iau masuri de corectie.


Q: Ce este strabismul?

A: Strabismul apare atunci cand controlul nervos asupra unuia dintre muschii extraoculari nu se mai exercita (paralizie), cand un muschi este prea slab sau cand un muschi este prea puternic (hiperfunctie).
Vorbim despre strabism (sau ochi incrucisati) atunci cand cei doi ochi nu privesc in aceeasi directie, in acelasi timp. Normal, cei doi ochi au o miscare coordonata, in aceeasi directie. Controlul miscarilor ochilor este realizat de catre creier, prin intermediul a 6 muschi.

Ploiesti zona Malu Rosu
 • Adresa: Strada Malu Rosu nr. 118, bl. 12B, sc. B, parter.
 • Telefon: 0767.606.416
 • Email: contact@adrioptic.ro
 • Luni - Vineri: 09.00 - 17.00
  Sambata si Duminica Inchis
Ploiesti zona Mihai Bravu
 • Adresa: Cartier Mihai Bravu, Aleea Chimiei Nr. 2, bl. 57A, Sc A, parter (in zona Pietei)
 • Telefon: 0767.606.416
 • Email: contact@adrioptic.ro
 • Luni - Vineri: 09.30 - 17.30
  Sambata si Duminica Inchis
Mizil
 • Adresa: Str. Nicolae Balcescu nr. 29A (langa brutaria Afiliu)
 • Telefon: 0767.606.416
 • Email: contact@adrioptic.ro
 • Luni - Vineri: 09.00 - 13.00 | 14.00 - 17.00
  Sambata 09.00 - 11.00
  Duminica inchis